UJP PRAHA a.s.
Společnost s mnohaletými zkušenostmi v oblasti zpracování uranu, výroby transportních a skladových kontejnerů pro zdroje ionizujícího záření a mnoho dalších služeb.

UJP PRAHA a.s. historicky navazuje na činnosti bývalého Ústavu jaderných paliv, do jehož portfolia postupně zařadila aktivity z mnoha dalších oblastí. Mezi nejdůležitější patří především velmi bohaté a mnoha lety praxe prověřené zkušenosti se zpracováním uranu a dalších materiálů pro stínící ochrany, výroba transportních a skladovacích kontejnerů pro zdroje ionizujícího záření a širším portfoliem výrobků a služeb.

Strojírenská výroba ve společnosti je založena na výsledcích vlastního výzkumu a vývoje v mnoha odvětvích (např. letectví, energetickém průmyslu, chemickém průmyslu, petrochemii, strojírenství). Byla a je zde dále rozvíjena náročná technologie zpracování kovového uranu pomocí tavení, legování, obrábění, povrchové ochrany uranu, uranových dílů a výrobků z kovového ochuzeného uranu. UJP PRAHA a.s. jako jediné pracoviště v České republice, nabízí široký sortiment přepravních a skladovacích obalů pro radioaktivní zářiče s využitím stínících vlastností kovového uranu, olova a wolframu, dále nabízí stínící díly z kovového uranu, drobné uranové výrobky, uranové sloučeniny a to jak pro tuzemské odběratele, tak i na zahraniční trhy. Více o společnosti zde.

LDS UJP PRAHA a.s. jako držitel licence č. 120 203 488 pro distribuci elektrické energie, nepředpokládá v letech 2021– 2025 včetně jakýkoli rozvoj.

Aktuálně

 

Veselé Velikonoce

UJP PRAHA a.s. přeje svým zaměstnancům, spolupracovníkům a obchodním partnerům příjemné prožití Velikonoc. Nezapomeňte, že letos je přestupný rok ;)

 

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2024

PF 2024

Zobrazit archiv